Докато медийното пространство се фокусира върху руския петролен танкер SGV Float,

...
Докато медийното пространство се фокусира върху руския петролен танкер SGV Float,
Коментари Харесай

Китайски кораб е бил най-близо до тръбопровода Balticconnector

Докато медийното пространство се фокусира върху съветския петролен танкер SGV Float, засечен близо до тръбопровода за природен газ Balticconnector,, данни от уеб страницата Marine Traffic демонстрират, че китайският контейнеровоз Newnew Polar Bear е бил доста по-близо до местоположението на тръбопровода почти по същото време, оповестява естонската медия Postimees.

Информацията, с която разполага естонският всекидневник Postimees, допуска, че фактът, че транспортен съд, плаващ под флага на Хонконг, само че принадлежащ на Китай, е бил наоколо до тръбопровода Balticconnector по времето, когато е записана сеизмична интензивност в региона, е повода естонските управляващи да не прибързват с съответни съмнения и изявления. Информацията е толкоз политически и дипломатически сензитивна , че първо желаят да се уверят изцяло.

Естония не се е обърнала към Китай за коментар на дипломатическо равнище, защото няма какво да запита без публични съмнения.

Контейнеровозът Newnew Polar Bear се е прибирал от Шанхай със спирка в Калининград на път за Санкт Петербург, където доближи вечерта на 8 октомври. След като корабът поддържал непрекъсната скорост от 11 възела за известно време, той стартира да се забавя, когато той се приближи до местоположението на Balticconnector - към 1:19 ч. сутринта естонско време - до 9,5 възела, преди да се върне към нормалната си скорост от малко над 11 възела към 1:24 ч. сутринта. Корабът се е забавил, тъкмо когато е пресичал тръбопровода.
 Сеизмолози засекли хипотетичен гърмеж в неделя покрай газопровода в Балтийско море
Сеизмолози засекли хипотетичен гърмеж в неделя покрай газопровода в Балтийско море

Властите във Финландия и Естония обявиха, че повредата наподобява е породена от " механична мощ "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР